Spaarvarianten

Naast de twee standaard spaarvormen bestaan er vele spaar varianten. Op deze site worden er een aantal uitgelicht.

Automatisch sparen

Spaarvarianten

Mocht u met vaste regelmaat een bepaald bedrag willen sparen van bijvoorbeeld uw loon, dan is er de mogelijk de mogelijkheid om automatisch te sparen. Automatisch sparen houdt in dat iedere maand een gekozen bedrag overgeboekt wordt van de rekening waarop u uw inkomsten ontvangt naar uw spaarrekening. Dit geeft u de mogelijkheid om een aardig spaarbedrag op te bouwen, zonder dat u er erg in hebt.


Internet sparen

Via internet kunt u heden ten dage al uw financiƫle zaken managen, waaronder uw spaarrekening. Via internet kunt u aanpassingen doen en afschriften opvragen. Vanwege het gegeven dat banken minder kosten hoeven te maken voor klanten die online sparen, kunnen financiƫle dienstverleners het zich veroorloven om internet spaarders een hogere rente te bieden dan andere spaarders.

Combi-sparen

Er zijn spaarvormen op de markt waarbij sparen en beleggen gecombineerd worden. Bij AEX sparen, genoemd naar de gelijknamige index, wordt sparen en beleggen samengevoegd en stijgt of daalt het rentepercentage dat u over uw spaar kapitaal ontvangt mee met de koers van de beurs. Op het moment dat u uw spaar kapitaal zou beleggen op de beurs dan zou dat u bij een beurs stijging meer opleveren dan bij deze spaarvorm, daar staat tegenover dat u er van