Planten verzorgen met guttatie vlekken

Planten voor in huis zijn weer helemaal hip. Waar dit voorheen als oubollig werd gezien, is dit de laatste jaren helemaal omgeslagen. We zien vooral veel jongeren die aan de slag zijn gegaan met binnen planten. Zo zijn er enkele planten die erg populair zijn waaronder de pannekoekenplant en de bananenplant. Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van andere planten die mateloos populair zijn. Maar het blijft natuurlijk niet alleen bij het aankopen van een plant, want deze heeft ook verzorging nodig. Planten verzorgen is niet heel moeilijk en kost vaak ook niet veel tijd. Neem eens de tijd en lees meer over de tips en trics.

Planten met gutattie vlekken

Bij de naam gutattie gaat bij de meeste mensen niet direct een belletje rinkelen. Gutattie vlekken houdt in dat er druppeltjes ontstaan op de blaadjes van een blad. Het wordt ook wel een huilende plant genoemd. Deze belletjes ontstaan vaak ’s nachts als er condens optreed. Vaak is de grond vrij vochtig en kan de plant het vocht niet meer kwijt. Door de poriën van het blad wordt het water naar buiten geperst. Voor de plant zelf is het vaak geen probleem, maar voor je meubels kan het soms nog wel eens vervelend zijn.

Gutattie vlekken verwijderen van meubels

Als het meubilair vlekken heeft gekregen door gutattie, dan is dit natuurlijk erg vervelend. Planten verzorgen is niet lastig, maar het kan wel eens voorkomen dat je te maken krijgt met een huilende plant. Als je gutattie vlekken hebt op een houten lakvloer, dan is het verstandig in eerste instantie al het vocht te verwijderen. Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie in de ruimte, zodat nieuwe gutattie voorkomen kan worden. In negen van de tien gevallen zal de vlek langzaam wegtrekken. Mocht het toch blijven zitten, dan kan je contact opnemen met een professioneel bedrijf. Gutattie vindt vaak plaats als een plant te vochtig is. Dit kan voorkomen worden tijdens planten verzorgen. Zorg ervoor dat je niet te veel water geeft en houdt regelmatig de luchtvochtigheid in een ruimte in de gaten.